Behandeling

Elke behandeling duurt een uur en wordt uitgevoerd door een van onze therapeuten.

Welke methode

Wij werken binnen de praktijk met manueel therapeuten geschoold in de behandelmethode manuele therapie e.s. Dit wordt tevens manuele therapie vd Bijl of Utrechtse school genoemd.
Dit is een methode die werkt vanuit het basisidee dat alle gewrichten samen 1 keten vormen en je deze ook als 1 geheel moet behandelen binnen 1 behandeling om verandering te bewerkstelligen.

De technieken

De technieken die we gebruiken zijn uiterst zacht en nauwkeurig gericht op de collageenvezels van het kapsel van de gewrichten. De therapeut zet de technieken in via de eigen handen en beweegt het gewricht op een rustig tempo van de ene naar de andere uiterste stand. Na zes herhalingen is het maximale effect bereikt voor dat moment en wordt het volgende gewricht behandeld.
Zo wordt u van voeten tot schedel bewogen per behandeling.

Niet gekraakt!

De techniek die we gebruiken heet manipuleren. Dit is niet het zelfde als kraken. Kraken doen wij pertinent niet.

Wat doet u?

U hoeft niets te doen tijdens de behandeling. U wordt bewogen terwijl u op de behandelbank ligt of zit. Tijdens het onderzoek worden er enkele bewegingen van u gevraagd die altijd binnen uw eigen grenzen blijven.

Meenemen naar een behandeling.

Naar een behandeling is het handig om het volgende mee te nemen of aan te trekken:
  • Badhandoek of fleece deken (waar op u kunt liggen)
  • Paspoort / ID kaart / rijbewijs voor het BSN nummer
  • Verwijzing van (huis)arts, als u die heeft (dit is niet noodzakelijk, want de zorg is vrij toegankelijk)
  • Verslagen van eventuele eerdere behandelingen of ingrepen die u thuis heeft

Hoe vaak behandelen?

Er is geen gouden standaard voor hoeveel behandelingen nodig zijn, omdat het een bijzonder individueel proces is. En zo staan wij er ook in, we bespreken elke behandeling wat de volgende tussenpozen is tussen behandelingen. Dit kan twee weken zijn, de minimale tussentijd, maar kan ook zomaar zes maanden worden. Wanneer na drie behandelingen het resultaat te mager is dan stoppen we.